5 principes

In mijn praktijk werk ik volgens de 5 natuurgerichte principes:

1. Energie
De oorsprong van het leven is energie. Mijn behandel methoden zijn erop gericht de energie beter te laten stromen. Daardoor wordt het lichaam zelf wordt aangezet om zichzelf te helen. De energiebalans wordt daardoor geoptimaliseerd.

Behandelvormen: Massage,  acupressuur, voedingsadviezen, mindfullness, voetreflexzone therapie, triggerpoint behandeling

2. Prikkeloverdracht
Het zenuwstelsel is een soort communicatie netwerk. Het zorgt voor de communicatie van en door de organen naar de hersenen en andersom. Door middel van prikkels worden de zenuwen en energiesystemen gestimuleerd om beter te functioneren. Hierdoor wordt er herstel van de interne fysieke en mentale communicatiesystemen mogelijk gemaakt.

Behandelvormen: Massage, acupressuur, voetreflexzone therapie, triggerpoint behandeling

3. Drainage
Het lichaam raakt vervuild door alles wat we doen: eten, bewegen, enz. We raken als het ware verstopt. Door drainage wordt het afvoeren en loslaten van belastende en toxische stoffen in het lichaam gestimuleerd, zowel geestelijk als lichamelijk. Hierna is het lichaam beter in staat te functioneren en voedingsstoffen beter op te nemen.

Behandelvormen: Massage, lymfedrainage, voetreflexzone therapie, triggerpoint behandeling

4. Voeding
Bewustwording van gezonde voeding is zo belangrijk, omdat het voedsel de bouwstenen van je lichaam zijn. Daar moet je het mee doen, dus moet je er goed voor zorgen. Maar wat is goed en niet? Sommige voeding, zoals die tegenwoordig gemaakt en bereidt wordt, is een belasting voor je lichaam. Kant en klaar maaltijden hebben niets meer met voeden te maken.
In mijn natuurgeneeskundige behandelingen adviseer ik welke voeding voor jouw lichaam. De Chinese voedingsleer is daarbij een leidraad.

Behandelvormen: Chinese Voeding informatie, kruiden, natuurgeneeskunde

5. Geestelijk welzijn
Bewustwording van de invloed die je gedachten- en gevoelswereld op je hebben. Emoties zijn een input voor het lichaam, waar het ook mee gevoed wordt. Kun je ze loslaten of houd je ze vast? Belemmerende emoties en gedragspatronen leer je doorbreken en loslaten.

Behandelvormen:  Coaching, familieopstellingen, imaginatie, mindfullness