Triggerpoint

Triggerpoint behandeling in de zwangerschap en kraamtijd.

Triggerpoints zijn veelvoorkomende knopen in spieren, die ergens anders pijn geven.

Vooral bekkenklachten in de zwangerschap zijn daar een bekend voorbeeld van. Logisch, want je bekken krijgt het zwaar te verduren: meer gewicht en een ander zwaartepunt. Veel bekkenklachten kunnen verdwijnen of verminderen door een triggerpointbehandeling. Speciaal is dat ik die geef in de zwangerschap, omdat ik daar helemaal in gespecialiseerd ben. Door mijn jarenlange ervaring met triggerpoints kan ik zien of de bekkenklachten van triggerpoints komen of dat het ernstiger is. Dan verwijs ik je door.

Veel pijnen kunnen afkomstig zijn van triggerpoints. Zo ook nek-, schouder- en rugpijn. Frozen shoulder, vage klachten en zelfs oedeem kunnen door triggerpoints ontstaan. Het bijzonder is dat ik de triggerpoints niet los zie van het meridiaansysteem (energiebanen) en andere klachten, zoals, duizeligheid, hoofdpijnen, maagklachten of andere zwangerschapsklachten. Deze worden allemaal tegelijk behandeld.

Triggerpoints kunnen ontstaan door overbelasting van spieren door: herhaalde bewegingen (RSI), te zware inspanning, statische belasting, verkeerde houding andere houding, stress, ongelukken of valpartijen.

Triggerpoints kunnen de oorzaak zijn van of bijdragen aan de volgende klachten:

Aangezichtspijn en Kiespijn Kuitkramp
Achillespees klachten Peesontsteking
Carpaaltunnelsyndroom RSI
Duizeligheid Rotator Cuff syndroom
Dubbel onscherp zien Rugpijn
Evenwichtsklachten Schouderklachten
Frozen Shoulder Sinusitus
Gevoelloosheid Slijmbeursontsteking
Hielspoor Stijfheid in gewrichten
Hoofdpijn Stijve nek
Ischias Tennisarm
Knakkende gewrichten Tintelingen
Kniepijn Whiplash

Bij een triggerpoint behandeling worden de verkrampte plekken in de spieren op een bepaalde manier gemasseerd.

Bovendien kan ik je dit eenvoudig leren met een bal, waardoor je zelf je spierknopen kunt masseren en je zelf kan bijdragen aan je herstel: bijvoorbeeld je bekkenklachten buiten de deur kunt houden.

Voor de gemiddelde duur van de herstelperiode, kun je rekenen op 2 tot 4 behandelingen. Kom een keer langs met je (pijn)klachten en laat bekijken of je klacht van triggerpoints afkomstig is, dan kan je misschien snel van je klachten afgeholpen worden.

Tarieven

Behandeling: 60 min.  € 95,-
korte behandelingen:  45 min. € 85,-