Zingen voor baby’s

Zingen helpt bij de ontwikkeling van (premature) baby’s.

Het zingen van slaapliedjes of het nabootsen van geluiden uit de baarmoeder levert gezondheidsvoordelen op voor zieke pasgeboren baby’s. Dat blijkt uit een studie van 2013.
Wanneer de ouders slaapliedjes zongen, toonden de baby’s meetbare verbeteringen in de hartslag, het zuiggedrag, het slaappatroon en opname van voedingsstoffen. Bovendien verbeterde de muziek de band tussen de ouders en hun baby en werd de stress van vader en moeder verlicht.

Er schuilt veel meer in onze stem dan je zoal denkt.

Werkwijze:
Je gaat zingen vanuit je eigen zijn. Zingen zonder erover na te denken. Klanken laten ontstaan zoals jij ze voelt, zonder echt een liedje te zingen. Je vrij en geïnspireerd voelen de klanken laten opborrelen.

In vele inheemse tradities zijn liedjes en zang standaard. Zingen tijdens de afwas met je kind op je rug. Je kind heeft je stem al gehoord terwijl ze in de buik zaten. Geruststellender als je stem terwijl je zingt is er bijna niet, want het betekent dat je in rust bent en blij bent met wat er is in het hier en nu. Zou er een stressvolle situatie zijn, dan zou je niet zingen.

Ook zingen tijdens de zwangerschap heeft vele positieve gevolgen.

45 minuten € 80,-
Gedeeltelijke vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk bij aanvullende verzekeringen.
Ook ziekenhuis bezoeken mogelijk.